Logo

Utrecht Tuindorp

 

De nieuwe eigenaren van dit woonhuis hebben me gevraagd om bouwkundig te helpen bij de totaalrenovatie van de sterk verouderde woning. Na het strippen van de woning is begonnen met een degelijke basis:  het isoleren van het dak, het vullen van de spouwmuren en het vervangen van de woonkamervloer voor een geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming. De ramen zijn vervangen en voorzien van dubbel glas en passend hang- en sluitwerk.

Vervolgens is er een volume aan de achterzijde van de woonkamer gebouwd wat ruimte geeft op de begane grond. In deze ruimte heeft de piano een eigen plaats gekregen, er is een houthaard geplaatst tegen de oude bakstenen achtergevel met een zitbank ernaast en daardoor nu een heerlijke plek om de achtertuin in te kijken. Door het daklicht komt zoveel licht dat de woonruimte niet donkerder is geworden door de uitbouw. De afwerking buitenzijde van de uitbouw is uitgevoerd in zinken fels stroken van 40cm hoog, kleur VM Quartz.

De zolder is volledig leeg gemaakt en nieuw ingedeeld voor de 2 jongedames van het gezin. Ze delen een eigen badkamer en hebben een eigen slaapkamer. De oude vloerplanken uit de woonkamer zijn hergebruikt voor de badkamerwand. Boven de deur is een hergebruikt oud raam ingebouwd.

Door het hele huis is aandacht besteed aan het lichtplan. Daarmee is elke ruimte efficiënt en sfeervol uitgelicht. De RGB-lichtstrook die we in een koof hebben weggewerkt en de hele lengte van de keukenwand verlicht is een eyecatcher.

 


Comments RSS Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Site by Droomlab